Du behöver
- 1 grillmixlåda
- 1 dl BBQ sås
- 1 dl paprikadip
- 1 dl ostdip
- Grönsallad
- Klyftpotatis
- BBQ Sås
- 0,5 dl risvinäger
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- ½ tsk malen nejlika
- 1 tsk malen koriander
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök finhackad
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g farinsocker
- 2 tsk mörk sirap
- 3 tsk chipotle paste
- 2 dl ketchup
- 2 tsk worstershiresås
- 2 msk vatten Salt
- Paprikadipp 4 portioner
- 1 stor röd paprika
- 1 spansk peppar
- 1 schalottenlök skalad
- 3 vitlöksklyftor skalade
- ½ dl vinäger
- 1 äggula
- 1 dl olivolja
- 1 msk spiskummin
- Salt
- Ostdipp 4 portioner
- 1 dl kesella 50 g riven lagrad västerbottenost Salt och peppar
Gör så här
1
BBQ Sås
2
Koka ner vinäger och kryddor till hälften i en kastrull. Fräs lök och vitlök i olivolja och tillsätt farin och sirap. Slå på vinäger och övriga ingredienser och koka på svag värme ca 30 min. Mixa och sila upp.
3
4
Paprikadipp 4 portioner
5
Dela och rosta paprikan, chilin, löken och vitlöken i 200° ugn tills de är mjuka, ca 15 min. Låt svalna något och sedan mixa allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt.
6
7
Ostdipp
8
Mixa alla ingredienser i matberedare till en slät creme.
9
10
Grilla de olika delarna med att starta med största bitarna på den sidan som du har kol under så att den får fina grillränder ca 3-5 min på varje sida. Flytta sedan till den sidan utan kol under och låt vila ca 10-12 min. Sätt då gärna på locket. Kolla gärna med termometer, skall vara 82°.
11
Smaklig måltid!