Ört & svartpepparfilé med vinsås

Du behöver 500 g Kronfågel delad kycklingfilé ört & svartpeppar Smör/olja till stekning 1 knippe basilika 6 tunna skivor kallrökt skinka el. parmaskinka Salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Kronfågel delad kycklingfilé ört & svartpeppar
  • Smör/olja till stekning
  • 1 knippe basilika
  • 6 tunna skivor kallrökt skinka el. parmaskinka
  • Salt och peppar
  • Vinsås
  • 1-2 små schalottenlök
  • 1 dl torr sherry/vitt vin eller rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1/2 msk kalvfond
  • Tillbehör
  • 500 g skivad tomat
  • 300 g morötter i mindre bitar
  • 250 g suger snaps
  • 1 broccolihuvud.
  • Tandpetare

Gör så här

1
Banka lätt ut kycklingfiléskivorna, lägg basilikablad och skinka på, vik den dubbel och fäst samman med tandpetare. Vinsås: Fräs finhackad lök, tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda samman tills en god stund tills den reducerats något. Smaka av med salt och peppar. Stek köttet ett par minuter på varje sida och häll på såsen som får puttra med ett par minuter. Förväll grönsaker utom tomat lätt i saltat vatten. Låt rinna av. Vid servering steks tomaterna lätt i het panna och fräs till resterande grönsaker. Krydda med salt och peppar. Servera kycklingfiléerna med vinsås och grönsaker. Tips! Såsen kan redas av med 1/2 tsk arrowrot utrört i lite vatten för simmigare sås. Grönsakerna kan också fräsas utan förvällning längre tid till önskat tuggmotstånd.

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top