Du behöver
- 1 Kronfågel stor ugnsklar Gårdskyckling
- 100 g aprikoser
- 125 g katrinplommon
- 3-4 röda syrliga äpplen
- 1/2-3/4 dl tranbär
- 1 dl cashewnötter osaltade
- Sås
- Skyn från den stekta kycklingen
- 3 dl vatten/torrt vitt vin (blandat)
- 1 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- Salt och vitpeppar
- Maizena snabbredning för brun sås
- Tillbehör
- Persilja Kokt potatis Sallad
Gör så här
1
Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen i en större form. Lägg efter ca 1 timmes tillagning i frukt och nötter som får steka med resterande tid. Spara, sila skyn och häll i en kastrull, tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med snabbredning till önskad konsistens.
2
Servera kyckling med smått och gott, potatis och sås till.
3
Smaklig måltid!
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows