Du behöver

  • 1 Kronfågel stor ugnsklar Gårdskyckling
  • 100 g aprikoser
  • 125 g katrinplommon
  • 3-4 röda syrliga äpplen
  • 1/2-3/4 dl tranbär
  • 1 dl cashewnötter osaltade
  • Sås
  • Skyn från den stekta kycklingen
  • 3 dl vatten/torrt vitt vin (blandat)
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar
  • Maizena snabbredning för brun sås
  • Tillbehör
  • Persilja Kokt potatis Sallad

Gör så här

1
Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen i en större form. Lägg efter ca 1 timmes tillagning i frukt och nötter som får steka med resterande tid. Spara, sila skyn och häll i en kastrull, tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med snabbredning till önskad konsistens.

2
Servera kyckling med smått och gott, potatis och sås till.

3
Smaklig måltid!

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows