Du behöver
- 200 g smör rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl ljus sirap
- 1 st äggula
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl florsocker
1.5 msk vatten
1 tsk citronsaft
Gör så här
1
Vispa samman smör, socker, sirap och äggula. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Låt degen vila kallt i cirka 30 minuter.
2
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Dela degen i fyra lika stora bitar och rulla ut längder, lika långa som plåten. Lägg två längder på varje plåt och platta till dem lite med handen.
3
Grädda i 15 minuter och skär sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Blanda samman alla ingredienser till glasyren. Låt kakorna svalna på plåten och ringla över glasyren innan du lossar dem.
Tid 60 min + vilotid. Vi bjuder på fem fikavänliga recept ur boken ”Sju sorters sommarkakor”.