Du behöver

  • 200 g smör rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 1 st äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

2 dl florsocker
1.5 msk vatten
1 tsk citronsaft

Gör så här

1
Vispa samman smör, socker, sirap och äggula. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Låt degen vila kallt i cirka 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Dela degen i fyra lika stora bitar och rulla ut längder, lika långa som plåten. Lägg två längder på varje plåt och platta till dem lite med handen.

3
Grädda i 15 minuter och skär sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Blanda samman alla ingredienser till glasyren. Låt kakorna svalna på plåten och ringla över glasyren innan du lossar dem.


Kommentar:
Tid 60 min + vilotid. Vi bjuder på fem fikavänliga recept ur boken ”Sju sorters sommarkakor”.