Kycklinggulasch

Du behöver 600 g kycklingfilé (el 800 g kycklingben el kycklinglår) 2 st gula lökar 1 st vitlök klyfta 3 dl buljong stark av fond...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé (el 800 g kycklingben el kycklinglår)
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlök klyfta
  • 3 dl buljong stark av fond
  • 2.5 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • kummin Ev 1-2 krm stött hel
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 dl grädde valfri kokbar
  • 2 st paprikor i olika färger
  • maizena Ev snabbredning

Gör så här

1
Bryn kycklingen (filé i mindre bitar) i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta.

2
Skala, skiva löken och fräs den mjuk tillsammans med finhackad/riven vitlök. Lägg över i grytan och tillsätt buljong. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman i ca 5 min.

3
Tillsätt grädde och paprika skuren i mindre bitar. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red ev av med maizena snabbredning.

4
Servera med ett av tillbehören kokt potatis el ris, samt en sallad.

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top