Du behöver
- 600 g kycklingfilé (el 800 g kycklingben el kycklinglår)
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlök klyfta
- 3 dl buljong stark av fond
- 2.5 msk paprikapulver
- salt och peppar
- kummin Ev 1-2 krm stött hel
- 0.5 dl tomatpuré
- 2 dl grädde valfri kokbar
- 2 st paprikor i olika färger
- maizena Ev snabbredning
Gör så här
1
Bryn kycklingen (filé i mindre bitar) i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta.
2
Skala, skiva löken och fräs den mjuk tillsammans med finhackad/riven vitlök. Lägg över i grytan och tillsätt buljong. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman i ca 5 min.
3
Tillsätt grädde och paprika skuren i mindre bitar. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red ev av med maizena snabbredning.
4
Servera med ett av tillbehören kokt potatis el ris, samt en sallad.
5
Smaklig måltid!