Du behöver
- 800g Kronfågel kycklingben
- Marinad
- 4 msk rapsolja + lite olja till rotfrukterna
- 1 påse italiensk salladsmix
- 1/2 dl pressad citronsaft
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Salt, peppar + en aning paprikapulver
- 1 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, kålrot etc)
- Salt och peppar + valfri hackad örtkrydda t ex timjan
- Kall valfri sås t ex smaksatt creme fraiche
Gör så här
1
Blanda samman marinaden och låt stå ca 5 min för att mogna. Lägg kycklingbenen i kraftig plastpåse och häll marinaden över. Låt marinera i minst 15 min i rumstemp, vänd påsen då och då.
2
Skrubba potatisen och skala rotfrukterna. Dela allt i mindre bitar och lägg på bakpapperstäckt långpanna. Ringla olja över och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt (gärna fling) och nymald svartpeppar. Strö över hackad örtkrydda. Lägg kycklingbenen i en form. Strö över extra salt, peppar och paprikapulver (får fin färg av paprikapulvret).
3
Stek både potatis, rotfrukter och kyckling samtidigt i 225° C i ca 30 min tills allt är klart.
4
Smaklig måltid!