Kycklingfilé dragon & citron med granatäppelris

Du behöver 500 – 600 g Kronfågel kycklingfilé dragon/citron Granatäppelris 4 port ris Smör/olja till stekning 1 skivad purjolök 1 riven vitlöksklyfta 1 granatäpple 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 – 600 g Kronfågel kycklingfilé dragon/citron
  • Granatäppelris
  • 4 port ris
  • Smör/olja till stekning
  • 1 skivad purjolök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 granatäpple
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 1-2 msk pressad citron
  • Salt och peppar
  • Ev 1/2 dl grädde
  • Tillbehör
  • Matyoghurt (gärna rysk)

Gör så här

1
Bry kycklingfiléerna runt om i panna och lägg över dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i 200° C i ca 20 min. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i smör. Tillsätt riset som får fräsa med något. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka enligt förpackningens anvisning. När riset är färdigkokt, blanda ner 1-2 msk olja. Dela granatäpplet och plocka ut kärnor. Vänd ner granatäppelkärnor, persilja och citron i riset. Smaka av med salt och peppar. Servera riset till kycklingfiléerna och en klick matyoghurt till. Tips! Tillsätt 1/2 dl grädde för krämigare ris.

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top