Du behöver
- 500 – 600 g Kronfågel kycklingfilé dragon/citron
- Granatäppelris
- 4 port ris
- Smör/olja till stekning
- 1 skivad purjolök
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 granatäpple
- 1/2 dl klippt persilja
- 1-2 msk pressad citron
- Salt och peppar
- Ev 1/2 dl grädde
- Tillbehör
- Matyoghurt (gärna rysk)
Gör så här
1
Bry kycklingfiléerna runt om i panna och lägg över dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i 200° C i ca 20 min. Köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig. Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i smör. Tillsätt riset som får fräsa med något. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka enligt förpackningens anvisning. När riset är färdigkokt, blanda ner 1-2 msk olja. Dela granatäpplet och plocka ut kärnor. Vänd ner granatäppelkärnor, persilja och citron i riset. Smaka av med salt och peppar. Servera riset till kycklingfiléerna och en klick matyoghurt till. Tips! Tillsätt 1/2 dl grädde för krämigare ris.
2
Smaklig måltid!