Du behöver

  • 4 port Kronfågel butiksgrillat, lår, vingar, klubbor eller hel kyckling
  • 4 port pasta t ex penne
  • Matfett till stekning
  • 1/2 strimlad purjolök
  • 1-2 fint rivna vitlöksklyftor
  • 1 stor påse spenat ca
  • 140 g 1 burk (2 1/2 dl) krämig creme fraiche (vitlök, örter)
  • 50 g grovt hackade valnötter
  • 1 paket knaperstekt bacon

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs purjolök, vitlök, spenat (under tiden pastan kokar) i en stor panna. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Tips: Tillsätt mer creme fraiche eller grädde för krämigare pasta! Knaperstek bacon i separat panna och låt rinna av på hushållspapper. Häll från vattnet på pastan och vänd ner såsen. Lägg upp på fat och strö över valnötter och bacon. Servera grillad kyckling till.

2
Smaklig måltid!