Du behöver
- 2 förp. Kronfågel DELi Kycklinglårfilé Prosciutto & Salvia
- 1 förp. färdig smördeg (250 g) eller pizzdeg (550 g) att rulla ut 1/2 burk soltorkade tomat crème, à 140 g
- 450-500 g olika, väl mogna tomater (helst mindre)
- Några rosmarinkvistar
- 1 msk olivolja
- 1 msk crema di balsamico
- Flingsalt och nymald svartpeppar
- Ägg till pensling
- Tillbehör
- Sallad
Gör så här
1
Rulla ut smördegen, skär ut en stor cirkel m hjälp av t ex en tallrik. Ta bort överflödig deg och forma en kant av den. Nagga. Kavla ut pizzadegen till en rund eller rektangulär platta och vik runt om till en kant. Bred ut tomatcreme, klyfta tomaterna tunt och lägg på flarnet. Strö över rosmarin, ringla över olja och balsamico. Pensla kanten med uppvispat ägg. Strö över en aning salt och nymald svartpeppar. Ta av plasten och ställ formarna med kyckling i 200° C tillsammans med flarnet och grädda i 25-30 min.
2
Smaklig måltid!