Du behöver

  • 4 Kronfågel kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
  • Salt och peppar
  • Salviablad eller annan favorit örtkrydda
  • 4 port bulgur eller cous-cous
  • Matfett till stekning
  • 1 grön squash i kvartar
  • 1 röd paprika i mindre bitar
  • 1/2 strimlad purjolök
  • 150 g lätt förvällda sugersnap ärter (spola med kallt vatten efter förvällning)
  • Salt och peppar
  • Dressing 1 msk citronpeppar
  • 2-3 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • Saft av en citron

Gör så här

1
Krydda kycklingbitarna med salt och peppar, snitta skinnet och stoppa in salviablad eller låt bladen steka med för att ge smak. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i 225° C, 35-45 min tills de är klara.

2
Koka cous-cous enligt anvisning på förpackningen, gärna i buljong. Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen.

3
Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen.

4
Tips! Alla sorters grönsaker allt efter tycke och smak kan användas. Blanda i de förvällda sockerärterna strax innan servering så behåller de sin gröna färg längre.

5
Smaklig måltid!