Du behöver
- 4 Kronfågel kycklingklubbor eller 8 kycklinglår
- Salt och peppar
- Salviablad eller annan favorit örtkrydda
- 4 port bulgur eller cous-cous
- Matfett till stekning
- 1 grön squash i kvartar
- 1 röd paprika i mindre bitar
- 1/2 strimlad purjolök
- 150 g lätt förvällda sugersnap ärter (spola med kallt vatten efter förvällning)
- Salt och peppar
- Dressing 1 msk citronpeppar
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 3 msk olja
- Saft av en citron
Gör så här
1
Krydda kycklingbitarna med salt och peppar, snitta skinnet och stoppa in salviablad eller låt bladen steka med för att ge smak. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i 225° C, 35-45 min tills de är klara.
2
Koka cous-cous enligt anvisning på förpackningen, gärna i buljong. Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen.
3
Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen.
4
Tips! Alla sorters grönsaker allt efter tycke och smak kan användas. Blanda i de förvällda sockerärterna strax innan servering så behåller de sin gröna färg längre.
5
Smaklig måltid!