Du behöver
- 500-600 g Kronfågel kycklinglårfiléer
- 1 paket bacon
- Potatispaté
- 2 hackade gula lökar
- Smör till stekning
- 1, 2 kg potatis
- 1 tsk salt
- Vit- och svartpeppar
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
- 200 g riven lagrad ost, t ex västerbottenost
- 1 dl hackat kryddgrönt (dill, persilja, gräslök)
Gör så här
1
Fräs löken mjuk i smör och låt svalna. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa samman kryddor, ägg och grädde. Varva i en bakpappersklädd form med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter), potatis, dill, lök, ost. Tryck till mellan varje varv.
2
Vispa lätt ägg/gräddblandningen och häll över efter hand. Grädda i 175° C, i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller längre beroende på vilken potatis som används. Prova med sticka. Låt vila en stund innan formen lossas.
3
Krydda lårfiléerna med salt och peppar. Rulla bacon runt filéerna. Stek dem i ugn i ca 225° C i 20-25 min
4
Servera potatispatén lätt ljummen med grillade kycklinglårfiléer.
5
Smaklig måltid!