Grillad kycklinglårfilé med potatispaté

Du behöver 500-600 g Kronfågel kycklinglårfiléer 1 paket bacon Potatispaté 2 hackade gula lökar Smör till stekning 1, 2 kg potatis 1 tsk salt Vit-...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500-600 g Kronfågel kycklinglårfiléer
  • 1 paket bacon
  • Potatispaté
  • 2 hackade gula lökar
  • Smör till stekning
  • 1, 2 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • Vit- och svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 200 g riven lagrad ost, t ex västerbottenost
  • 1 dl hackat kryddgrönt (dill, persilja, gräslök)

Gör så här

1
Fräs löken mjuk i smör och låt svalna. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa samman kryddor, ägg och grädde. Varva i en bakpappersklädd form med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter), potatis, dill, lök, ost. Tryck till mellan varje varv.

2
Vispa lätt ägg/gräddblandningen och häll över efter hand. Grädda i 175° C, i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller längre beroende på vilken potatis som används. Prova med sticka. Låt vila en stund innan formen lossas.

3
Krydda lårfiléerna med salt och peppar. Rulla bacon runt filéerna. Stek dem i ugn i ca 225° C i 20-25 min

4
Servera potatispatén lätt ljummen med grillade kycklinglårfiléer.

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top