Du behöver

  • 500 g Kronfågel kycklingfilé
  • Salt och peppar
  • Matfett till stekning
  • 1/2 purjolök
  • 1 liten fänkål
  • 1 orange paprika
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl kraftig buljong på fond eller tärning
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk små hela körsbärstomater

Gör så här

1
Skär filéerna i mindre bitar, stek dem i ett par minuter, krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.

2
Ansa grönsakerna, skär i mindre bitar och fräs dem ett par minuter i en gryta. Tillsätt kycklingbitarna, persilja, buljong och vin. Låt alltsammans puttra samman i 5-7 min.

3
Vänd ner tomaterna, smaka av med mer kryddor och låt allt bli varmt. Strö över hackad persilja.

4
Servera vitt bröd t ex vitlöksbröd till!

5
Smaklig måltid!