Du behöver
- 500 g Kronfågel kycklingfilé
- Salt och peppar
- Matfett till stekning
- 1/2 purjolök
- 1 liten fänkål
- 1 orange paprika
- 3 msk hackad persilja
- 2 dl kraftig buljong på fond eller tärning
- 2 1/2 dl torrt vitt vin
- 1 burk små hela körsbärstomater
Gör så här
1
Skär filéerna i mindre bitar, stek dem i ett par minuter, krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
2
Ansa grönsakerna, skär i mindre bitar och fräs dem ett par minuter i en gryta. Tillsätt kycklingbitarna, persilja, buljong och vin. Låt alltsammans puttra samman i 5-7 min.
3
Vänd ner tomaterna, smaka av med mer kryddor och låt allt bli varmt. Strö över hackad persilja.
4
Servera vitt bröd t ex vitlöksbröd till!
5
Smaklig måltid!