Du behöver
- 4 st kycklingfiléer Kronfågel
- salt och peppar
- vetemjöl
- 2 st ägg uppvispade
- 0.5 st påse nachochips krossade
- olja till stekning
- 1 kg potatis morötter
Guacamole
2 st avokado väl mogna
0.5 st lök finhackad gul
1 st vitlöksklyfta
1 st lime saft av
Gör så här
1
Skrubba potatisen och skär i klyftor, skalade morötter i sneda slantar. Ringla över olja, blanda, krydda och stek dem i 225° C i 10 min.
2
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, doppa dem i först mjöl, sedan ägg och sist chipssmulorna. Ta ut plåten och lägg på kycklingbitarna och stek ytterligare ca 25 min tills allt är färdigt.
3
Skala, kärna ur avokadorna och mixa samman med lök, vitlök och pressad lime. Smaka av med salt och peppar.
4
Smaklig måltid