Du behöver

  • 1 stor Kronfågel Ugnsklar Gårdskyckling
  • 1 citron + 1 till garnering
  • 1 lime
  • 30-40 g smör
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • Sås
  • Skyn från den stekta kycklingen tillsammans med buljong av fond el tärning (4-5 dl totalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar
  • Maizena snabbredning för brun sås

Gör så här

1
Blanda samman smör, persilja, fint riven vitlök och kryddor till ett kryddsmör. Lägg in i kylen för att stelna något.

2
Skrubba citrusfrukterna i hett vatten och dela till klyftor. Peta in citron och limeklyftor omväxlande med kryddsmöret i kycklingen. Spara en citron till garnering.

3
Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Ta tillvara och sila skyn. Häll i en kastrull, tillsätt buljong, grädde och låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena snabbredning till önskad konsistens.

4
Servera Gårdskycklingen med grönsaker, klyftad citron, potatis och sås till.

5
Smaklig måltid!