Du behöver
- 1 stor Kronfågel Ugnsklar Gårdskyckling
- 1 citron + 1 till garnering
- 1 lime
- 30-40 g smör
- 1 knippe hackad persilja
- 1-2 vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- Sås
- Skyn från den stekta kycklingen tillsammans med buljong av fond el tärning (4-5 dl totalt)
- 2 dl vispgrädde
- Salt och vitpeppar
- Maizena snabbredning för brun sås
Gör så här
1
Blanda samman smör, persilja, fint riven vitlök och kryddor till ett kryddsmör. Lägg in i kylen för att stelna något.
2
Skrubba citrusfrukterna i hett vatten och dela till klyftor. Peta in citron och limeklyftor omväxlande med kryddsmöret i kycklingen. Spara en citron till garnering.
3
Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Ta tillvara och sila skyn. Häll i en kastrull, tillsätt buljong, grädde och låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena snabbredning till önskad konsistens.
4
Servera Gårdskycklingen med grönsaker, klyftad citron, potatis och sås till.
5
Smaklig måltid!