Grillade kycklingspett med jordnötschili

Du behöver 600 g Kronfågel kycklinglårfilé Salt, peppar, chilikrydda 1 1/2 paket bacon à 140 g 1 dl jordnötssmör 1 dl sweet chili sauce Gör...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g Kronfågel kycklinglårfilé
  • Salt, peppar, chilikrydda
  • 1 1/2 paket bacon à 140 g
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl sweet chili sauce

Gör så här

1
Putsa filéerna något och dela i bitar. Krydda dem något med salt och peppar.

2
Blanda samman jordnötssmör och chilisauce. Lägg i kycklingen och låt marinera i ca 10 min i rumstemperatur. Ta upp dem och trä på blötlagda spett, skaka av överflödig jordnötschili. Vira en baconskiva om. Grilla dem i ugn 225° C, 15-20 min eller tills de blir klara. Täck spetten eventuellt mot slutet så de inte får för mycket färg.

3
Servera dem med ris, chilisås och sallad.

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top