Du behöver
- 2 frp Kronfågel DELi Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin
- 1 romansallad 1 påse valfri blandsallad
- 2 avokado + 1 msk citronsaft
- 1/3 purjolök
- 1 ask, 250g körsbärstomater
- 20-30 g rostade pinjenötter
- 1 påse minimozzarella (ca 125 g)
- Tillbehör
- Olivolja,
- vit balsamvinäger
- Flingsalt
- Peppar
- Basilika
Gör så här
1
Tag av plastfilmen och sätt in formarna med kycklingfiléerna i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen.
2
Skär salladen i mindre bitar (spara små, hela blad till garnering), dela, kärna ur avokadorna och ta ut bitar med en sked. Skiva purjolöken tunt och dela tomaterna om de är stora. Pensla eller pressa över citronsaft på avokado så behåller de färgen bättre.
3
Skiva filéerna, blanda samman salladen strax innan servering. Ringla olivolja och droppa balsamvinäger över salladen. Toppa med rostade pinjenötter. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Garnera med basilika. Bröd är också gott till.
4
Smaklig måltid!