Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 1 knippe sparris
- 1/2 liter jordgubbar
- 2 mogna avokador
- 4 msk neutral olja
- 2 msk mild äppelvinäger
- 2 msk hett vatten
- 3/4 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk skånsk senap
- 4 stycken vardera av 2–3 olika korvsorter
Gör så här
1
Grovdela och koka potatisen, gärna med skal. Ansa och bita sparrisen under tiden, och låt koka med ovanpå potatiskoket de sista fyra minuterna. Slå bort vattnet och låt allt ånga av.
2
Skölj, snoppa och halvera gubbarna. Halvera och kärna ur avokadorna, skilj fruktköttet från skalet med en sked. Dela dem i munsbitar.
3
Skaka samman olja, vinäger, vatten, salt, peppar och senap i burk med skruvlock. Blanda ner hälften i en skål med salladsingredienserna.
4
Servera resten av dressingen som sås till de grillade korvarna.