Du behöver

  • 900 g Kronfågel kycklinglår
  • Kött & grill krydda
  • 750 g delikatesspotatis eller sparrispotatis
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • Flingsalt och peppar
  • 1 burk marinerade kronärtsskocksbottnar 290 g avrunnen vikt 180 g
  • 150 g förvälld suger snap ärter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 mindre påse ruccola

Gör så här

1
Krydda kycklinglåren med kött & grillkrydda runt om och lägg i en form. Stek i 225° C i ca 30 min eller tills de blir klara.

2
Skrubba potatisen, skär i skivor och lägg på bakpappersklädd långpanna.

3
Blanda olja med gurkmeja och ringla över potatisen. Blanda med händerna tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Stek i 200° C tills gyllengul färg och potatisen är genomstekt.

4
Blanda med kronärtsskocksbottnar, suger snaps, klyftade rädisor och sallad.

5
Tips! Blanda en klar valfri dressing och häll över salladen.

6
Smaklig måltid!