Tacoben med böndippa

Du behöver 800 g Kronfågel kycklingben 1/2 förp taco spice mix Böndippa 250 g röda eller vita bönor 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 dl lätt creme...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g Kronfågel kycklingben
  • 1/2 förp taco spice mix
  • Böndippa
  • 250 g röda eller vita bönor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl lätt creme fraiche, turkisk yoghurt eller liknande
  • 1/2 hackad röd pepparfrukt
  • 1-2 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Tillbehör Pastasallad, klyftpotatis

Gör så här

1
Lägg kycklingbenen i en stor plastpåse och häll kryddan över. Skaka påsen så kryddorna täcker benen. Lägg dem i en stor form och låt bli rumstempererade. Stek dem i 225° C i ca 30 min eller tills de är klara.Mixa samman ingredienserna till böndippan, smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad röd pepparfrukt eller paprika. Serveras som huvudrätt eller del av buffé tillsammans med pastasallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top