Utbankad kycklingfilé med citronsmör och sparris

Du behöver 4 st kycklingfiléer Kronfågel 1 st sparris knippa vit vatten och socker 1 tsk paprikapulver 1 msk grillkrydda 1 msk rapsolja 500 g...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer Kronfågel
  • 1 st sparris knippa vit
  • vatten och socker
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g tomater olika färg

Rört citronsmör

100 g smör osaltat
1 msk pressad citronsaft
1 msk rivet citronskal
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Skala och förkoka vit sparris i lättsockrat vatten. Droppa olivolja över, och täck med plastfilm. Görs gärna dagen innan. Rör smör, citronsaft och citronskal fluffigt, gärna med stavmixer. Ställ svalt till servering. Halvera eller klyfta tomaterna. Banka ut kycklingfilén till ½ – 1 cm tjocklek. Krydda med paprika och grillkrydda. När du har en bra grillglöd, börja att grilla sparrisen runt om och lägg åt sidan. Pensla kycklingfiléerna med olja och grilla ca 2 min på var sida. Avsluta med att grilla tomaterna lätt. Servera med citronsmör. Smaklig måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top