Potatissallad med kapris- och ansjovisdressing

Du behöver 800 g färskpotatis dressing gul lök 75 g smör 3.5 st ansjovisfiléer 2 msk kapris svartpeppar 1.5 tsk citronsaft 1 dl hackad gräslök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • dressing
  • gul lök
  • 75 g smör
  • 3.5 st ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris
  • svartpeppar
  • 1.5 tsk citronsaft
  • 1 dl hackad gräslök eller dill
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Gör dressingen under tiden.

2
Hacka löken mycket fint. Fräs den mjuk i lite av smöret. Hacka ansjovisfiléer och kapris mycket fint. Smält resten av smöret och rör ner den frästa löken, ansjovisfiléer och kapris. Krydda med svartpeppar och citronsaft och smaka av. Mixa eventuellt dressingen eller behåll den lite grövre.

3
Sväng runt de nykokta potatisarna med dressingen och avsluta med hackad gräslök eller dill och rivet citronskal. Servera gärna salladen varm.


Kommentar:
Använd små hela färskpotatisar, det blir godare så!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top