Du behöver
- 1 kg potatis av fast sort
- 2 msk olivolja
- 1 st squash ca 300 g
- 2 st paprikor gula
- 1.2 kg laxfilé
- salt
- peppar
- 1 st färskost 250 g
- 1 dl klippt gräslök
- 2 msk dragon färsk, hackad eller 2 tsk torkad
- 1 st körsbärstomater ask
- 2 dl vitt vin
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala och tärna potatisen. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med oljan. Lägg i potatisen och låt den stå cirka 10 minuter i ugnen. Tärna squashen och paprikan och låt dem steka tillsammans med potatisen 5 minuter.
3
Ta bort skinnet på laxen och dela den i portionsbitar. Skär ett 5 cm långt snitt mitt på varje laxbit. Krydda dem med salt och peppar. Blanda färskosten med gräslök och dragon. Lägg en stor klick i varje skåra och lite uppe på laxen. Lägg laxbitarna ovanpå grönsakspotatisen. Halvera småtomaterna och lägg runt laxen. Häll över lite vitt vin och sätt in formen i ugnen ytterligare cirka 7 minuter tills laxen är färdig och ljust rosa igenom.
Den här rätten ingår i vår påskmeny.