Grön pesto

Du behöver 50 g pinjenötter 1 kruka basilika 2 vitlöksklyftor 50 g parmesan ½ dl olivolja svartpeppar Gör så här 1 Rosta nötterna i torr...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g parmesan
  • ½ dl olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

1
Rosta nötterna i torr panna.

2
Stöt nötter med basilika i mortel. Pressa i vitlöksklyftorna.

3
Riv osten fint, rör i. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top