Du behöver

  • karré
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk svartpeppar grovmalen
  • 1 msk rosépeppar grovmalen
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk paprikapulver rökt
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk timjan torkad
  • 4 msk farinsocker brunt
  • salt
  • hickoryspån
  • coleslaw
  • 1 st spetskål huvud
  • 2 st morötter skalade
  • 1 dl majonnäs gärna hemslagen
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk kummin grovmalen, rostad

Gör så här

1
Karré

2
Blanda samman kryddorna. Gnid in köttet med kryddorna och krydda karrén ordentligt med salt. Grilla sedan köttet indirekt, det vill säga med kolbädd på båda sidorna, köttet i mitten och locket på. Det tar ungefär en och en halv timme.

3
Vänd och vrid köttet så att det inte blir bränt. Kontrollera köttets innertemperatur, cirka 65 grader är färdigt. Lägg på fuktat hickoryspån då och då under grillningen för ext­ra röksmak.

4
Skiva sedan köttet tunt och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.

5
Coleslaw

6
Skär kålen och moroten i centimeterstora bitar. Massera in lite salt i grönsakerna och låt stå i 10 minuter. Pressa sedan ut vätskan ur grönsakerna, och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

7
Servera köttet med coleslaw, och gärna en god bbq-sås till.

8
Tips! Gör gärna lite extra karré, dagen efter skivas den tunt, vänds ihop med bbq-sås, salt och peppar, och rostas i ugnen på 250 grader 10–15 minuter. Sallad, tomat, gurka, bbq-sås och pitabröd passar perfekt till.


Kommentar:
Karrén får röksmak av hickoryspån som läggs direkt på glöden.