Du behöver
- karré
- 800 g fläskkarré
- 1 msk svartpeppar grovmalen
- 1 msk rosépeppar grovmalen
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk paprikapulver rökt
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk kajennpeppar
- 1 msk timjan torkad
- 4 msk farinsocker brunt
- salt
- hickoryspån
- coleslaw
- 1 st spetskål huvud
- 2 st morötter skalade
- 1 dl majonnäs gärna hemslagen
- 1 dl kesella
- 2 tsk kummin grovmalen, rostad
Gör så här
1
Karré
2
Blanda samman kryddorna. Gnid in köttet med kryddorna och krydda karrén ordentligt med salt. Grilla sedan köttet indirekt, det vill säga med kolbädd på båda sidorna, köttet i mitten och locket på. Det tar ungefär en och en halv timme.
3
Vänd och vrid köttet så att det inte blir bränt. Kontrollera köttets innertemperatur, cirka 65 grader är färdigt. Lägg på fuktat hickoryspån då och då under grillningen för extra röksmak.
4
Skiva sedan köttet tunt och krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
5
Coleslaw
6
Skär kålen och moroten i centimeterstora bitar. Massera in lite salt i grönsakerna och låt stå i 10 minuter. Pressa sedan ut vätskan ur grönsakerna, och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
7
Servera köttet med coleslaw, och gärna en god bbq-sås till.
8
Tips! Gör gärna lite extra karré, dagen efter skivas den tunt, vänds ihop med bbq-sås, salt och peppar, och rostas i ugnen på 250 grader 10–15 minuter. Sallad, tomat, gurka, bbq-sås och pitabröd passar perfekt till.
Karrén får röksmak av hickoryspån som läggs direkt på glöden.