Du behöver
- 400 g räkor frysta
- aioli
- 1 st äggula
- 1 dl rapsolja varmpressad
- 2 msk grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt
- 1 tsk citronsaft
- salt och peppar
Tillbehör
1 st citron i klyftor
4 st dillkvistar
0.5 st smörgåskrasse ask
Gör så här
1
Räkor Fyll röklådan med rökspån, gärna av al. Tänd på brännaren som står under, enligt instruktionerna. Elda på rökspånen som ligger i själva röklådan.
2
När de är halvt brända, kväv elden med locket. Dra tillbaka locket och lägg ned räkorna, som du lagt på aluminiumfolie. På med locket igen och låt det stå i cirka 15–20 minuter.
3
Ta röklådan åt sidan och låt räkorna bli helt tinade. Anledningen till att man använder frysta räkor är för att de inte ska bli “överkokta”, eftersom de ju redan är färdigkokta.
4
Aioli Vispa ihop äggula och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis tills en emulsion bildas, sedan lite snabbare efter ett tag. Vänd ner yoghurten försiktigt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
5
Servera räkorna med aiolin och citronklyftorna.
6
Garnera med smörgåskrassen och dillen.