Du behöver

  • 750 g rabarber sköljd
  • 1 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skiva rabarbern med en vass kniv. Koka upp rabarber tillsammans med en rågad deciliter socker.

2
Vispa ihop äggen och ½ dl socker. Rör ihop äggsmeten med rabarbern och låt koka upp. Ställ att kallna.

3
Vispa grädden och vänd ner i rabarbersmeten. Servera som läskande dessert.

4
Det går bra att frysa in smeten innan vispgrädden blandats i. Ta fram och tina och rör i vispgrädden precis före servering.

5
På bilden har vi finhackat lite rabarber, vänt i strösocker och strösslat på toppen som dekoration.


Kommentar:
Tid 25 + tid att kallna. Detta är ett läsarrecept av Elizabeth Wrangsjö, Skänninge i Östergötland.