Citronsorbet med touche av champagne

Du behöver 3 dl rismjölk 4 msk agavesirap 1 ½ tsk vegeset karragenan (vegetariskt gelébildande medel) 1 dl pressad citron Gör så här 1 Blanda...


8 portioner

Du behöver

  • 3 dl rismjölk
  • 4 msk agavesirap
  • 1 ½ tsk vegeset karragenan (vegetariskt gelébildande medel)
  • 1 dl pressad citron

Gör så här

1
Blanda rismjölk och agavesirap i en kastrull. Vispa i vegeset i den kalla vätskan. Låt koka upp och tjockna. Kyl blandningen.

2
Pressa citron och apelsin och filtrera bort fruktköttet. Tillsätt pressad citron och apelsin i rismjölksblandningen och sist champagne. Blanda. Häll allt i en glassmaskin eller frys direkt.

3
Servera med färska bär, t ex jordgubbar eller hallon. Ringla över agavesirap före servering. Anpassa mängden efter smak. Dekorera med färsk mynta.


Kommentar:
Näringsvärde per portion: 150 kcal, 1 g protein, 1 g fett, 34 g kolhydrater. Vegan vegansk dessert

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top