Cupcakes

Du behöver 4 1/2 dl siktat dinkelmjöl 2 krm äkta vaniljpulver 2 msk kokosmjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 1/2 tsk bikarbonat 1 1/2 krm...


30 portioner

Du behöver

  • 4 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 dl kokosolja (ej härdat kokosfett)
  • 1 dl äppelmust
  • 1/2 dl äppelmos (gärna osötat)
  • 1 1/2 dl fint kokossocker (gult fint javasocker)
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 1 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • 3 krm fiberhusk
  • 1 dl vatten + 1 1/4 dl äppelmust
  • frusna jordgubbar
  • lite agavesirap
  • VIT KRÄM
  • CA 8 DL FÄRDIG KRÄM
  • 3 1/2 dl osötad sojamjölk
  • 1 3/4 dl sojamjölkspulver
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0,60 dl agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 1/2 dl kokosolja (ej härdat kokosfett)
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

1
Fördela smeten i formar och grädda cupcakesen i 20–25 minuter i 175 grader (tiden skiljer sig mellan olika ugnar). Klara när undersidan av varje cupcake har fått lagom färg. Låt dem stå kvar i ugnen i eftervärmen för att förhindra att de sjunker ihop. Låt svalna på galler.

2
Ta ut den vita krämen från kylen och låt den bli rumstempererad. Skiva de frusna jordgubbarna.

3
Gröp ur lite kakmassa från varje cupcake och fyll med skivade jordgubbar och ringla lite agavesirap på. Spritsa ut vit kräm på toppen och garnera med orkidéer av sockerpasta.


Kommentar:
Näringsvärde per cupcake: 213 kcal, 3 g protein, 16 g fett,
16 g kolhydrater.
Vegan, veganska cupcakes

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top