Du behöver
- 4 1/2 dl siktat dinkelmjöl
- 2 krm äkta vaniljpulver
- 2 msk kokosmjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 1 1/2 krm salt
- 1 dl kokosolja (ej härdat kokosfett)
- 1 dl äppelmust
- 1/2 dl äppelmos (gärna osötat)
- 1 1/2 dl fint kokossocker (gult fint javasocker)
- 1 1/2 msk pressad citron
- 1 1/2 tsk äppelcidervinäger
- 3 krm fiberhusk
- 1 dl vatten + 1 1/4 dl äppelmust
- frusna jordgubbar
- lite agavesirap
- VIT KRÄM
- CA 8 DL FÄRDIG KRÄM
- 3 1/2 dl osötad sojamjölk
- 1 3/4 dl sojamjölkspulver
- 2 msk kokosmjöl
- 0,60 dl agavesirap
- 1 krm vaniljpulver
- 3 1/2 dl kokosolja (ej härdat kokosfett)
- 2 msk citronsaft
Gör så här
1
Fördela smeten i formar och grädda cupcakesen i 20–25 minuter i 175 grader (tiden skiljer sig mellan olika ugnar). Klara när undersidan av varje cupcake har fått lagom färg. Låt dem stå kvar i ugnen i eftervärmen för att förhindra att de sjunker ihop. Låt svalna på galler.
2
Ta ut den vita krämen från kylen och låt den bli rumstempererad. Skiva de frusna jordgubbarna.
3
Gröp ur lite kakmassa från varje cupcake och fyll med skivade jordgubbar och ringla lite agavesirap på. Spritsa ut vit kräm på toppen och garnera med orkidéer av sockerpasta.
Näringsvärde per cupcake: 213 kcal, 3 g protein, 16 g fett,
16 g kolhydrater.
Vegan, veganska cupcakes