Du behöver
- 8 st gröna sparrisar
- 8 färska/frusna tempehskivor (160 g)
- 1 msk tamari
- olivolja
- SALLAD
- 1 morot
- 2 msk salladslök
- 4 cocktailtomater
- 100 g babymangoldblad
- 100 g babyspenat
- BASILIKADRESSING
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- ¼ dl vatten
- flingsalt och svartpeppar
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
Gör så här
1
Koka sparrisen. Skär tempehn i tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja och tamari.
2
Hyvla långa morotsstrimlor. Hacka salladslöken fint och dela tomaterna i halvor. Blanda alla ingredienserna till salladen. Avsluta med att dekorera med morötter.
3
Mixa basilika med kryddor och olja till önskad konsistens.
Näringsvärde per portion: 366 kcal, 10 g protein, 33 g fett, 8 g kolhydrater. Vegan, vegansk förrätt