Grön sparris med gyllenbrun tempeh

Du behöver 8 st gröna sparrisar 8 färska/frusna tempehskivor (160 g) 1 msk tamari olivolja SALLAD 1 morot 2 msk salladslök 4 cocktailtomater 100 g...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st gröna sparrisar
  • 8 färska/frusna tempehskivor (160 g)
  • 1 msk tamari
  • olivolja
  • SALLAD
  • 1 morot
  • 2 msk salladslök
  • 4 cocktailtomater
  • 100 g babymangoldblad
  • 100 g babyspenat
  • BASILIKADRESSING
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ¼ dl vatten
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

1
Koka sparrisen. Skär tempehn i tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja och tamari.

2
Hyvla långa morotsstrimlor. Hacka salladslöken fint och dela tomaterna i halvor. Blanda alla ingredienserna till salladen. Avsluta med att dekorera med morötter.

3
Mixa basilika med kryddor och olja till önskad konsistens.


Kommentar:
Näringsvärde per portion: 366 kcal, 10 g protein, 33 g fett, 8 g kolhydrater. Vegan, vegansk förrätt

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top