Du behöver
- 500-600 g Kronfågel kycklingfilé Matfett till stekning Salt och peppar 3 skivor formfranska 75 g fint tärnad rökt skinka 150 g krämig gorgonzola 1 knippe hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta 4 klasar körsbärstomater
- Tillbehör
- Kokt färskpotatis
- Sallad
Gör så här
1
Bryn kycklingköttet runt om i het panna, krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i en smord eldfast form. Sätt in filéerna i 200° C, ca 12 min.
2
Kantskär och smula brödet, blanda med skinka, ost, persiljehack och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Ta ut kycklingfiléerna, täck dem med massan och lägg på tomatklasarna, sätt in ytterligare 10-12 minuter tills täcket fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
3
Servera nykokt färskpotatis och en sallad till.
4
Smaklig måltid !