Du behöver
- 3.5 st dillkvistar grova
- 1 kg färskpotatisar
- vatten
- salt
- 2 dl gräddfil
- 2 tsk fransk senap
- 2 msk gräslök finklippt
- salt, svartpeppar
- 2 st burkar matjessill
Gör så här
1
Nyp av dillvipporna, spar till servering. Skala gammalpotatis, borsta eller skölj nypotatis. Lägg tätt i kastrull med dillstjälkarna.
2
Häll på kokande vatten så det precis täcker potatisen. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. På med lock, låt koka upp igen på högsta värme.
3
Sänk till knapp medelvärme och låt potatisen sjuda mjuk med locket på glänt, 10–12 minuter. Slå av vattnet, låt ånga av. Pynta med dill.
4
Blanda gräddfil med senap och gäslök. Smaka av med salt och peppar.
5
Servera matjessill och potatisen med gräddfilssås, knäckebröd och rädisor.