Matjessill med gräslöksfil

Du behöver 3.5 st dillkvistar grova 1 kg färskpotatisar vatten salt 2 dl gräddfil 2 tsk fransk senap 2 msk gräslök finklippt salt, svartpeppar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st dillkvistar grova
  • 1 kg färskpotatisar
  • vatten
  • salt
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 msk gräslök finklippt
  • salt, svartpeppar
  • 2 st burkar matjessill

Gör så här

1
Nyp av dillvipporna, spar till servering. Skala gammalpotatis, borsta eller skölj nypotatis. Lägg tätt i kastrull med dillstjälkarna.

2
Häll på kokande vatten så det precis täcker potatisen. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. På med lock, låt koka upp igen på högsta värme.

3
Sänk till knapp medelvärme och låt potatisen sjuda mjuk med locket på glänt, 10–12 minuter. Slå av vattnet, låt ånga av. Pynta med dill.

4
Blanda gräddfil med senap och gäslök. Smaka av med salt och peppar.

5
Servera matjessill och potatisen med gräddfilssås, knäckebröd och rädisor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top