Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 2 msk senap
  • 1 dl sesamfrön
  • salt
  • 1 påse (à 170 g) blandad sallad
  • 16 små potatisar, nykokta
  • 1 tråg (à 150 g) haricots verts, lättkokta
  • 12 cocktailtomater
  • 16 svarta oliver
  • 2 kvistar bladpersilja, bladen
  • Dressing
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Skär laxen i avlånga bitar. Pensla med dijonsenapen och vänd i sesam­frön med en nypa salt i.

2
Fördela salladsblad, delade

3
potatisar, haricots verts, halverade tomater, oliver och persilja i fyra djupa tallrikar. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

4
Stek laxbitarna runtom i medelhet panna med lite olja, någon minut på varje sida. Toppa salladen med laxen.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 521, fett 26 g, kolhydrater 35 g, fibrer 7g

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows