Varm pastasallad med grillad kyckling

Du behöver kyckling Butiksgrillad Kronfågel kyckling t ex hel kyckling, grillade ben eller klubbor 250 g pasta t ex farfalle 6 st soltorkade tomater i...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • kyckling Butiksgrillad Kronfågel kyckling t ex hel kyckling, grillade ben eller klubbor
  • 250 g pasta t ex farfalle
  • 6 st soltorkade tomater i olja hackade
  • 1 st knippe salladslök tunt skivade
  • 2 st paprikor röda, i mindre bitar
  • 0.5 st påse ruccolasallad

Dressing:

4 msk olivolja
0.5 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
0.5 kruka basilikablad

Gör så här

1
Vispa samman dressingen och blanda till sist ner strimlad basilika. Koka pastan. Fräs paprikabitarna, men inte längre än de har kvar sin spänst. Häll vattnet från pastan och tillsätt dressingen, rör om väl. Blanda ner tomat, salladslök och paprika. Strax innan servering blandas ruccolasalladen ner. Servera salladen varm till den grillade kycklingen.

2

3
Tips!

4
Nyriven parmesan är gott till.

5

6
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top