Du behöver
- 600 g fläskkarré hel bit
- 2 tsk salt
- glaze
- 1 dl chilisås
- 1.5 dl vatten
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk worcestershiresås
- 1 tsk råsocker
- 1 krm kajennpeppar
- 1 msk honung
- 1 msk färsk oregano hackad
Gör så här
1
Putsa fläskkarrén. Bind upp med bindgarn (se webb-tv icakuriren.se).
2
Lägg glazeingredienserna i en kastrull och koka upp. Småkoka såsen cirka 20 minuter.
3
Förbered grillen för 50-50-metoden. Gnid fläskkarrén med lite salt. Bryn karrén runt om över glöden. Flytta karrén från glöden, pensla med glaze och lägg locket på. Reglera temperaturen med hjälp av spjällen så att temperaturen i locket är cirka 100 grader. Vänd karrén då och då, pensla med glaze.
4
Karrén är färdig när köttsaften är helt klar. Stektermometern ska visa en innertemperatur på minst 67 grader. Låt köttet vila några minuter innan det skivas.