Fläskkarré med chilisåsglaze

Du behöver 600 g fläskkarré hel bit 2 tsk salt glaze 1 dl chilisås 1.5 dl vatten 1 msk rödvinsvinäger 2 tsk worcestershiresås 1 tsk...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré hel bit
  • 2 tsk salt
  • glaze
  • 1 dl chilisås
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk råsocker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk färsk oregano hackad

Gör så här

1
Putsa fläskkarrén. Bind upp med bindgarn (se webb-tv icakuriren.se).

2
Lägg glazeingredienserna i en kastrull och koka upp. Småkoka såsen cirka 20 minuter.

3
Förbered grillen för 50-50-metoden. Gnid fläskkarrén med lite salt. Bryn karrén runt om över glöden. Flytta karrén från glöden, pensla med glaze och lägg locket på. Reglera temperaturen med hjälp av spjällen så att temperaturen i locket är cirka 100 grader. Vänd karrén då och då, pensla med glaze.

4
Karrén är färdig när köttsaften är helt klar. Stektermometern ska visa en innertemperatur på minst 67 grader. Låt köttet vila några minuter innan det skivas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top