Du behöver
- 1 msk olivolja
- 4 rejäla brödskivor (ca 200 g lantbröd, levain eller liknande)
- 2 msk olivsmör (recept på nästa sida)
- 4 skivor lagrad ost
- 70 g baby leaves, d v s späda blad (rucola, maskros, sallad)
- 40 g groddar eller skott
Gör så här
1
Pensla brödskivorna med olja och grilla dem på båda sidor.
2
Bred på olivsmör. Lägg på ost. Toppa med sallad och groddar (eller skott).
Passar fint som en liten förrätt eller som en del av en grillbuffé.
Groddar är rena vitaminpillren. De innehåller allt som den färdiga grödan egentligen är tänkt att ha och kan därför skryta med ett riktigt koncentrat av proteiner, vitaminer, mineraler, klorofyll och annat bra.
Näringsvärde per portion: 261 kcal, 14 g fett, 26 g kolhydrater