Grillat lantbröd

Du behöver 1 msk olivolja 4 rejäla brödskivor (ca 200 g lantbröd, levain eller liknande) 2 msk olivsmör (recept på nästa sida) 4 skivor lagrad...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 4 rejäla brödskivor (ca 200 g lantbröd, levain eller liknande)
  • 2 msk olivsmör (recept på nästa sida)
  • 4 skivor lagrad ost
  • 70 g baby leaves, d v s späda blad (rucola, maskros, sallad)
  • 40 g groddar eller skott

Gör så här

1
Pensla brödskivorna med olja och grilla dem på båda sidor.

2
Bred på olivsmör. Lägg på ost. Toppa med sallad och groddar (eller skott).


Kommentar:
Passar fint som en liten förrätt eller som en del av en grillbuffé.
Groddar är rena vitaminpillren. De innehåller allt som den färdiga grödan egentligen är tänkt att ha och kan därför skryta med ett riktigt koncentrat av proteiner, vitaminer, mineraler, klorofyll och annat bra.
Näringsvärde per portion: 261 kcal, 14 g fett, 26 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top