Lakritskaka med hallonmousse

Du behöver 0.75 dl lakritsströssel 0.75 dl strösocker 3 st ägg 0.75 dl potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 pkt hallonmousse i halvfabrikat...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl lakritsströssel
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 pkt hallonmousse i halvfabrikat
  • 2.5 dl mellanmjölk kall
  • 0.25 dl hallon färska

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Mortla (eller mal i kaffekvarnen) lakritsströsseln till pulver. Vispa lakritspulvret med socker och ägg till pösig smet. Vänd i potatismjöl, kakao och bakpulver. Fördela i papprad liten långpanna, cirka 30 x 40 cm. Grädda cirka 5 minuter och låt kallna.

2
Vispa hallonmoussen med mjölk efter paketets anvisning. Blanda försiktigt i det mesta av hallonen. Spar några till pynt.

3
Ta ut 8 rundlar kakbotten med rakt glas. Lägg fyra av dem i botten på var sitt glas, fördela halva hallonsmeten ovanpå. Täck med resten av kakbottnarna, toppa med resten av moussen. Pynta med hela hallon och täck med plastfolie. Låt stå någon halvtimme i kylen.


Kommentar:
Förutom tillagning tillkommer kyltid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top