Du behöver
- 0.75 dl lakritsströssel
- 0.75 dl strösocker
- 3 st ägg
- 0.75 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 pkt hallonmousse i halvfabrikat
- 2.5 dl mellanmjölk kall
- 0.25 dl hallon färska
Gör så här
1
Värm ugnen till 250 grader. Mortla (eller mal i kaffekvarnen) lakritsströsseln till pulver. Vispa lakritspulvret med socker och ägg till pösig smet. Vänd i potatismjöl, kakao och bakpulver. Fördela i papprad liten långpanna, cirka 30 x 40 cm. Grädda cirka 5 minuter och låt kallna.
2
Vispa hallonmoussen med mjölk efter paketets anvisning. Blanda försiktigt i det mesta av hallonen. Spar några till pynt.
3
Ta ut 8 rundlar kakbotten med rakt glas. Lägg fyra av dem i botten på var sitt glas, fördela halva hallonsmeten ovanpå. Täck med resten av kakbottnarna, toppa med resten av moussen. Pynta med hela hallon och täck med plastfolie. Låt stå någon halvtimme i kylen.
Förutom tillagning tillkommer kyltid.