Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 4 dl kokosmjölk
- 0.75 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 st citron saften
Blåbärssås
4 dl blåbär frysta
0.5 dl vatten
0.5 dl florsocker
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölk, socker, grädde och saften av citron eller lime. Ta bort från värmen. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och rör ner dem så de smälter i kokosgrädden.
2
Låt svalna i några minuter. Rör om och häll upp i fem plastmuggar eller portionsformar som sköljts ur med kallt vatten.
3
Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.
4
Blåbärssås Mixa alla ingredienserna till en slät sås. Låt såsen stå i kylen till servering.
5
Ta fram pannacottorna en stund före servering och vänd upp dem på assietter. Skeda blåbärssås över varje portion och toppa eventuellt med några färska blåbär.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Förutom tillagningstid tillkommer tid att stelna.
Detta är ett läsarrecept inskickat av Viktor Hagström i Töllsjö.