Du behöver
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 500 g färskpotatis
- 1 stort vitkålshuvud (1 kg)
- ca 25 g smör
- ca 200 g rökt, tunnskivat kalkonbröst
- 1/2 dl finhackade örter, t ex dill och gräslök
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Lägg i buljongtärningen.
2
Skrapa och koka potatisen i saltat vatten i en separat kastrull.
3
Skär vitkålshuvudet i åtta klyftor, låt rotstocken sitta kvar så att de håller ihop. Koka på svag värme i buljongvattnet i 3–6 minuter tills de är mjuka. Ta upp med hålslev och låt rinna av lite. Salta lätt.
4
Smält smöret i en kastrull. Låt det börja bubbla och dofta nötigt. Häll upp i en liten kanna.
5
Fördela kalkonbröst på tallrikar. Skiva den varma potatisen och lägg på kalkonen. Toppa med vitkål och ringla över av det smakrika smöret. Strö över örter och lite nymald svartpeppar.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: kcal 356, fett 11 g, kolhydrater 40 g, fibrer 9 g