Du behöver

  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g färskpotatis
  • 1 stort vitkålshuvud (1 kg)
  • ca 25 g smör
  • ca 200 g rökt, tunnskivat kalkonbröst
  • 1/2 dl finhackade örter, t ex dill och gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Lägg i buljongtärningen.

2
Skrapa och koka potatisen i saltat vatten i en separat kastrull.

3
Skär vitkålshuvudet i åtta klyftor, låt rotstocken sitta kvar så att de håller ihop. Koka på svag värme i buljongvattnet i 3–6 minuter tills de är mjuka. Ta upp med hålslev och låt rinna av lite. Salta lätt.

4
Smält smöret i en kastrull. Låt det börja bubbla och dofta nötigt. Häll upp i en liten kanna.

5
Fördela kalkonbröst på tallrikar. Skiva den varma potatisen och lägg på kalkonen. Toppa med vitkål och ringla över av det smakrika smöret. Strö över örter och lite nymald svartpeppar.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 356, fett 11 g, kolhydrater 40 g, fibrer 9 g

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows