Körsbärssylt

Du behöver 2 l körsbär eller bigarråer 2 dl strösocker (om du använder sura körsbär) 1 kg syltsocker Gör så här Kärna ur körsbären. Koka...

Tillagningstid: 25 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 2 l körsbär eller bigarråer
  • 2 dl strösocker (om du använder sura körsbär)
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

Kärna ur körsbären. Koka dem (tillsammans med strösockret om de är sura i smaken) i 10 minuter. tillsätt syltsocker och stormkoka i 2 minuter till. Ta kastrullen från värmen och ta bort skummet på ytan med en sked. Häll sylten i väl rengjorda burkar och skruva på lock. Förvara sylten mörkt och svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top