Du behöver
- 8 lammkotletter
- 1 citron, saft och skal
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 msk olivolja + till stekning
- 2 selleristjälkar, finhackade
- 2 gula lökar, skalade hackade
- 3 klyftor vitlök, skivade
- 1 kvist rosmarin
- 1 peperoncino, liten torkad chili
- 2 dl vitt vin
- 2 burkar (à 400 g) hela tomater
- + 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor, sköljda, avrunna
- salt, nymalen svartpeppar, ev socker
- en knippa bladpersilja, bladen, hackade
Gör så här
1
Vänd ihop lammkotletterna med citronskal och -saft, vitlök och olja.
2
Fräs selleri, lök, vitlök, rosmarin och peperoncino i olja utan att de tar färg, cirka 5 minuter. Tillsätt vinet och koka in något. Klipp sönder tomaterna i burkarna och häll allt i fräset med vatten och fond. Koka cirka 10 minuter. Tillsätt bönorna, puttra 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.
3
Torka av kotletterna, salta och peppra. Stek i smör och olja på hög värme cirka 3 minuter per sida.
4
Vänd ner persiljan i böngrytan
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: Kcal 485, fett 24 g, kolhydrater 22 g, fibrer 11 g