Du behöver
- 1 flintastek, färdigkryddad
- 600 g färsk potatis
- 250 g morötter
- 1 knippa vårlök/salladslök
- 1 msk rapsolja
- 3 dl grönsaksbuljong (vatten + fond)
- 4 msk vitvinsvinäger
- svartpeppar
- 1 tsk strösocker
- 12 basilikablad
Gör så här
1
Börja med flintasteken. Skrapa bort lite av ytkryddorna, putsa bort fettet och skär bort benbiten. Skär köttet i kuber cirka 3 x 3 cm. Trä upp dem på spett och grilla när salladen börjar bli klar.
2
Borsta potatisarna och koka dem i saltat vatten. Låt svalna snabbt och skiva. Skala och skiva morötterna och putsa och skiva löken.
3
Fräs morotsskivorna i olja, häll på buljong och låt koka cirka 5 minuter. Lägg i löken. Blanda i vinäger och smaksätt med peppar och socker. Blanda i den skivade potatisen och strimlade basilikablad.