Stekt fläsk med sommargrönt

Du behöver 700 g skrubbad färsk potatis 8 knippmorötter, delade på längden 4 små färsklökar 2 dl creme fraiche 1 msk ljus dijonsenap 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g skrubbad färsk potatis
  • 8 knippmorötter, delade på längden
  • 4 små färsklökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 600 g rimmat sidfläsk i skivor
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten 15–16 minuter. Lägg i morötterna efter halva tiden. När 2 minuter återstår lägger du i löken som får koka med ovanpå under lock.

2
Rör under tiden ihop creme fraichen med senap, gräslök,

3
olivolja, salt och peppar.

4
Stek fläsket i torr panna. Lägg upp grönsakerna på ett fat, ringla över lite olivolja och strö på fling­salt. Servera såsen till.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 559
Fett 34 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top