Du behöver
- 700 g skrubbad färsk potatis
- 8 knippmorötter, delade på längden
- 4 små färsklökar
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk ljus dijonsenap
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
- 600 g rimmat sidfläsk i skivor
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten 15–16 minuter. Lägg i morötterna efter halva tiden. När 2 minuter återstår lägger du i löken som får koka med ovanpå under lock.
2
Rör under tiden ihop creme fraichen med senap, gräslök,
3
olivolja, salt och peppar.
4
Stek fläsket i torr panna. Lägg upp grönsakerna på ett fat, ringla över lite olivolja och strö på flingsalt. Servera såsen till.
Näringsvärde:
Kcal 559
Fett 34 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 6 g