Du behöver
- 1 st gul lök stor
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g vitkål
- 200 g savoykål
- 300 g rödkål
- 1 tsk fänkålsfrön hela
- 2 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 l vatten
- 2 msk lantbuljong eller 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 st lagerblad
- timjankvistar ett par
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt och peppar
Parmesanbröd
2 st minibaguetter
2 dl parmesanost finriven
Gör så här
1
Skala och skiva lök och vitlök. Strimla kålen. Rosta fänkålsfröna lätt i oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt lök, vitlök och kål. Fräs i ett par minuter så att det får lite färg.
2
Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad och timjan. Låt koka cirka 30 minuter tills kålen mjuknat helt. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
3
Sätt ugnen på 250 grader och grill. Halvera baguetterna. Fördela osten på bröden. Grilla i övre delen av ugnen i 3–5 min. tills de har fått fin färg. Servera varma.
Mjölkfri om man skippar parmesanosten.