Kålsoppa och parmesanbröd

Du behöver 1 st gul lök stor 2 st vitlöksklyftor 200 g vitkål 200 g savoykål 300 g rödkål 1 tsk fänkålsfrön hela 2 msk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök stor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g vitkål
  • 200 g savoykål
  • 300 g rödkål
  • 1 tsk fänkålsfrön hela
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 msk lantbuljong eller 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st lagerblad
  • timjankvistar ett par
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar

Parmesanbröd

2 st minibaguetter
2 dl parmesanost finriven

Gör så här

1
Skala och skiva lök och vitlök. Strimla kålen. Rosta fänkålsfröna lätt i oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt lök, vitlök och kål. Fräs i ett par minuter så att det får lite färg.

2
Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad och timjan. Låt koka cirka 30 minuter tills kålen mjuknat helt. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

3
Sätt ugnen på 250 grader och grill. Halvera baguetterna. Fördela osten på bröden. Grilla i övre delen av ugnen i 3–5 min. tills de har fått fin färg. Servera varma.


Kommentar:
Mjölkfri om man skippar parmesanosten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top