Du behöver
- 5 dl ljummet vatten
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 1/2 dl mild olivolja
- 5 dl durumvetemjöl
- 8 dl vetemjöl
- 1 dl finhackad krondill (blommor och stjälkar)
- Garnering
- 3 dl dillkronor
- 2-3 msk olivolja
- 1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här
1
Lös jästen i vattnet. Blanda i salt, olja och de båda mjölsorterna. Tillsätt dillen och kör i hushållsassistent i 5 minuter till en smidig, ganska lös deg. Jäs under duk i 30–40 minuter.
2
Sätt ugnen på 200 grader.
3
Häll ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt och dra ut den till en stor platta 2–3 cm tjock. Gör gropar i degen med fingrarna. Sprid ut små krondillsblommor och flingsalt på brödet och ringla över olja.
4
Jäs i ytterligare 15 minuter.
5
Grädda sedan i mitten av ugnen tills brödet fått fin färg, cirka 25 minuter.
6
Bryt det varma brödet i bitar eller skär det i rutor och servera med bönröra eller till kräftorna.
Tid 50 minuter + tid att jäsa