Du behöver

  • 150 g smör rumstempererat
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 msk mjölk
  • 4 dl vinbär (cirka 250 g)

Toscatäcke

75 g smör
3 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån

Tillbehör

vaniljvisp eller glass

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör ner äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda i mjölken och sist vinbären och häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform med löstagbar kant.

2
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.

3
Toscatäcke Smält smör i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Låt sjuda i någon minut.

4
Fördela toscasmeten över kakan och grädda den sedan i ytterligare 10–15 minuter, lite högre upp i ugnen tills toscatäcket får lite gyllenbrun färg.

5
Låt svalna eller servera ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass till.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows