Karrékotletter med äppelmos

Du behöver smör + olja att steka i 900 g kokta kalla potatisar salt, svartpeppar 150 g sockerärter 2 msk persilja och/eller dill, hackad 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • smör + olja att steka i
  • 900 g kokta kalla potatisar
  • salt, svartpeppar
  • 150 g sockerärter
  • 2 msk persilja och/eller dill, hackad
  • 4 st karrékotletter
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 dl äppelmos
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

1
Ta fram två stekpannor. Hetta upp den ena till näst högsta värme och lättbryn en smörklick i den. Tillsätt någon tesked olja, skär ner potatisen och krydda den under stekningen med salt och peppar. Strax före servering: Tillsätt sköljda och halverade sockerärter och låt dem bli ärtgröna i värmen.

2
Gnid ansade kotletter med inge­fära, salt och peppar. Stek i smör i andra pannan på näst högsta värme, cirka 4 minuter på varje sida. Sänk värmen om kotletterna vill brännas.

3
Blanda äppelmos och pepparrot, smaka dig fram till din favoritmängd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 580, Fett 20 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top