Du behöver
- smör + olja att steka i
- 900 g kokta kalla potatisar
- salt, svartpeppar
- 150 g sockerärter
- 2 msk persilja och/eller dill, hackad
- 4 st karrékotletter
- 1 tsk malen ingefära
- 2 dl äppelmos
- 2 msk riven pepparrot
Gör så här
1
Ta fram två stekpannor. Hetta upp den ena till näst högsta värme och lättbryn en smörklick i den. Tillsätt någon tesked olja, skär ner potatisen och krydda den under stekningen med salt och peppar. Strax före servering: Tillsätt sköljda och halverade sockerärter och låt dem bli ärtgröna i värmen.
2
Gnid ansade kotletter med ingefära, salt och peppar. Stek i smör i andra pannan på näst högsta värme, cirka 4 minuter på varje sida. Sänk värmen om kotletterna vill brännas.
3
Blanda äppelmos och pepparrot, smaka dig fram till din favoritmängd.
Näringsvärde: Kcal 580, Fett 20 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 5 g