Kladdkaka i mikron

Du behöver 100 g smör eller margarin 2 st ägg 3 dl socker 2 dl mjöl 3 msk kakao 1 krm salt 1 msk vaniljsocker...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker

Till servering

vaniljglass
hallon eventuellt

Gör så här

1
Smält smöret i en liten form av glas eller porslin (cirka 20 x 20 centimeter) i mikrovågsugn. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om.

2
Häll tillbaka smeten i den smorda formen och grädda

3
i 7 minuter på full effekt i mikrovågsugn.

4
Servera med vaniljglass.

5
Vill man ha extra lyx kan man servera hallon till.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Annelie Castell, Linköping.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top