Marinerad rostbiff med glöggsås

Du behöver 1 st stek av rostbiffen cirka 1 1/2 kg 1 l vinglögg 10 st kryddpepparkorn 2 st lagerblad 1 msk salt 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st stek av rostbiffen cirka 1 1/2 kg
  • 1 l vinglögg
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar nystött
  • 1 msk vitpeppar nystött
  • 1 msk rosépeppar nystött

Glöggsås:

3 dl vinglögg
1 dl farinsocker
1 dl kinesisk soja
0.25 st apelsin skal av
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Ta av eventuellt nät. Torka av steken och lägg i ganska trång plastpåse. Häll i glögg så steken täcks, peta i kryddpeppar och lagerblad och förslut påsen tätt. Lägg i kylen 1–3 dagar, vänd den emellanåt.

2

3
Serveringsdagen:

4
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda salt och peppar. Torka av steken och sätt en köttermometer med spetsen i tjockaste delen av köttet. Lägg i ugnsform och ställ i ugnens nedre del. Börja kolla temperaturen efter trekvart, stektiden beror på köttbitens form. Temperaturen för rosa kött bör vara 55–60 grader, genomstekt 65–70 grader. Ta ut och svep in i folie och handdukar. Låt steken stadga sig minst en kvart innan du skivar upp.

5

6
Glöggsås:

7
Blanda glögg, socker och soja i kastrull, låt koka upp och sedan koka ihop till simmig konsistens 10 minuter på medelvärme utan lock. Smaksätt med rivet apelsinskal, salt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top