Du behöver
- 1 burk (à 410 g) helt vete
- 4 späda knippmorötter
- 4 gröna sparrisar
- 1 späd purjolök
- 1 msk olivolja
- 2 dl lätt-creme fraiche franska örter
- 1 citron, det yttersta finrivna skalet
- 4 skivor (600 g) benfri fläskkarré
- smör till stekning
- salt och peppar
- 2 msk finskuren gräslök till garnering
Gör så här
1
Häll av vetet i ett durkslag och skölj det i kallt vatten, låt rinna av väl.
2
Tvätta och slanta morötter och sparris. Förväll i saltat vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet.
3
Ansa och skiva purjon tunt. Fräs den i oljan i en gryta i cirka två minuter utan att den får färg. Tillsätt vete, creme fraiche och citronskal. Låt sjuda i ett par minuter, smaka av med salt och peppar.
4
Grilla på utegrill eller stek fläskkarrén i smör i en panna i cirka 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Salta och peppra väl.
5
Skär köttet i skivor och servera till vetet och grönsakerna.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: Kcal 691, Fett 38 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 8 g