Du behöver

  • 1 burk (à 410 g) helt vete
  • 4 späda knippmorötter
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 späd purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl lätt-creme fraiche franska örter
  • 1 citron, det yttersta finrivna skalet
  • 4 skivor (600 g) benfri fläskkarré
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 2 msk finskuren gräslök till garnering

Gör så här

1
Häll av vetet i ett durkslag och skölj det i kallt vatten, låt rinna av väl.

2
Tvätta och slanta morötter och sparris. Förväll i saltat vatten i 30 sekunder. Häll av vattnet.

3
Ansa och skiva purjon tunt. Fräs den i oljan i en gryta i cirka två minuter utan att den får färg. Tillsätt vete, creme fraiche och citronskal. Låt sjuda i ett par minuter, smaka av med salt och peppar.

4
Grilla på utegrill eller stek fläskkarrén i smör i en panna i cirka 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Salta och peppra väl.

5
Skär köttet i skivor och servera till vetet och grönsakerna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 691, Fett 38 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 8 g

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows