Du behöver
- 400 g skivat, rimmat stekfläsk
- svartpeppar
- 2 stora gula lökar
- salt
- 3–4 mogna, syrliga äpplen
- 1 kg kokt kall potatis
- salviablad
Gör så här
1
Värm en stekpanna till näst högsta värme. Klipp under tiden bort eventuell svål samt yttre fettrand på fläskskivorna. Stek dem utan fett på båda sidor, peppra
2
under stekningen. Ta upp efterhand och lägg att rinna av på flerdubbelt kökspapper. Spara det utsmälta fettet i pyts.
3
Skala och grovskiva löken, stek den mjuk på medelvärme i lite av fettet. Salta och peppra. Grovskiva äpplena, stek i lite fett på båda sidorna, ta upp.
4
Dela potatisarna grovt och stek dem med salvia och fläskfett. Salta och peppra. Servera bums.
Näringsvärde: Kcal 580, Fett 31 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g