Äppelfläsk och salviastekt potatis

Du behöver 400 g skivat, rimmat stekfläsk svartpeppar 2 stora gula lökar salt 3–4 mogna, syrliga äpplen 1 kg kokt kall potatis salviablad Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g skivat, rimmat stekfläsk
  • svartpeppar
  • 2 stora gula lökar
  • salt
  • 3–4 mogna, syrliga äpplen
  • 1 kg kokt kall potatis
  • salviablad

Gör så här

1
Värm en stekpanna till näst högsta värme. Klipp under tiden bort eventuell svål samt yttre fettrand på fläskskivorna. Stek dem utan fett på båda sidor, peppra

2
under stekningen. Ta upp efterhand och lägg att rinna av på flerdubbelt kökspapper. Spara det utsmälta fettet i pyts.

3
Skala och grovskiva löken, stek den mjuk på medelvärme i lite av fettet. Salta och peppra. Grovskiva äpplena, stek i lite fett på båda sidorna, ta upp.

4
Dela potatisarna grovt och stek dem med salvia och fläskfett. Salta och peppra. Servera bums.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 580, Fett 31 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top